Handskepleje

En guide til pleje af dine handsker

Læderhandsker er elegante og praktiske accessories, som kan tjene dig i mange år hvis du passer ordentligt på dem. Her er en guide som hjælper dig med at passe på dine handsker:

OBS: Er dine handsker ruskind eller nubuck (som vores Watchmen og Trackers), så hop ned til dette afsnit.

Følg disse 6 steps til glat læder

 1. Rengør dine handsker jævnligt: Brug en fugtig klud til at fjerne skidt og smuds fra overfladen. Undgå at bruge stærke rengøringsmidler eller sæbe, da de kan skade læderet.
 2. Giv fugt til læderet: Læder har brug for fugt for at holde sig blødt og smidigt og undgå revner. Brug en læderlotion, fx vores Glove lotion, eller en læderolie til at holde læderet blødt og smidigt. Hvor ofte du giver dine handsker lotion varierer efter brug, men ved normalt brug anbefaler vi 1-2 gange om måneden.
 3. Beskyt mod vand: Læder er ikke vandtæt, og det er derfor vigtigt at beskytte dine handsker mod vand. Hvis dine handsker bliver våde, bør du lade dem tørre naturligt ved stuetemperatur og undgå direkte varme (se mere nedenfor).

 4. Opbevar dem rigtigt: Opbevar dine læderhandsker et køligt og tørt sted når de ikke er i brug. Undgå at have dem liggende i direkte sollys eller et fugtigt sted, da dette kan få læderet til at revne eller ændre farve.
 5. Pas på afsmittende materialer: Pas på hvad dine handsker kommer i kontakt med, da nogle materialer, fx denim eller mørke tekstiler, kan affarve dine handsker, særligt hvis de er i lyst læder. 
 6. Fyld dem med papir når de ikke er i brug i længere tid: Fyld noget sammenkrøllet papir eller andet blødt materiale i dine handsker når du ikke skal bruge dem i længere tid. Det hjælper med at holde formen og undgå folder.

Følger du disse tips, sikrer du at dine handsker kommer til at holde i mange år og vil fortsætte med at have et fantastisk look.

Er dine handsker i ruskind eller nubuck, så bør du i stedet følge disse trin:

Pleje af ruskind/nubuck handsker

Ruskind- eller nubuckhandsker kræver en anden pleje end handsker i glat læder. Er dine handsker af ruskind/nubuck kan du følge disse trin:

 1. Børst dem jævnligt: Brug en blød børste eller ruskindsbørste til at fjerne skidt og smuds fra overfladen af handskerne. Børst kun i en retning for at undgå at skade teksturen i handsken
 2. Beskyt mod vand: ruskind/nubuck er ikke vandtæt, og det er derfor vigtigt at beskytte dine handsker mod vand. Hvis dine handsker bliver våde bør du lade dem tørre naturligt ved stuetemperatur og undgå direkte varme (se mere nedenfor). Du kan godt imprægnere dine handsker, men sørg for at teste på et mindre synligt sted, før hele handsken imprægneres.

 3. Brug en ruskindsbeskytter: Før du bruger dine handsker første gang, eller før du bevæger dig ud i barskt vejr, kan du sprøjte dem med en ruskindsbeskytter, der hjælper med at afvise vand og smuds. 
 4. Brug en ruskindsrens: Har du behov for at fjerne pletter kan du forsøge med en ruskindsrens, der fås i mange skobutikker, men husk altid at følg produktets anvisninger og test på et mindre synligt sted.
 5. Fyld dem med papir når de ikke er i brug i længere tid: Fyld noget sammenkrøllet papir eller andet blødt materiale i dine handsker når du ikke skal bruge dem i længere tid. Det hjælper med at holde formen og undgå folder.

Følger du disse tips sikrer du at dine ruskinds- eller nubuckhandsker holder sig pæne. Husk dog at ruskind og nubuck er mere følsomt end glat læder og har lettere ved at vise tegn på brug - specielt ved længere eller hård brug.

Sådan gør du hvis dine handsker bliver våde 

Vi har samlet nogle tips du kan følge hvis dine handsker bliver våde, så de hurtigt kommer tilbage i den samme gode stand som de var før:

 1. Fjern overskydende vand: brug et rent, tørt stykke stof (fx et hviskestykke) og fjern nænsomt så meget vand som muligt fra overfladen af handskerne. Undgå at vride eller trække i handskerne, da det kan få læderet til at strække sig ud af form.
 2. Lad dem tørre naturligt: Lad vær med at bruge direkte varme som fx radiatorer, en hårtørrer eller en ovn til at tørre dine handsker. Fyld dem i stedet med papir eller noget andet blødt materiale og lad dem tørre naturligt ved stuetemperatur. 
 3. Undgå direkte sollys: Undgå også at placere dem i direkte sollys, da det kan få læderet til at slå revner eller blege.

 4. Giv dem fugt efter tørring: Når handskerne er helt tørre har de brug for at får tilført fugt, da vand trækker fugt ud af læderet. Brug en læderlotion, fx vores Glove lotion, eller en læderolie til at genskabe fugtbalancen i handsken og få læderet blødt og smidigt igen. Husk at lotion eller olie ikke bør anvendes på handsker i ruskind eller nubuck.

 5. Fyld handskerne ud: Mens handskerne tørrer og efter kan du fylde dem ud for at hjælpe med at holde formen og undgå folder i overfladen

Hvis du følger disse steps hjælper du med at minimere skaden som vand kan forårsage og du holder dine handsker godt ved lige. Vær opmærksom på, at hvis dine handsker er fugtige eller våde i lang tid, så kan der opstå alvorlige og uoprettelige skader på læderet.

 

 

Shop now

Jeg stiftede Glovetailor med det formål, at få handsker der rent faktisk passer.

Tobias Risom