Skydehandsker - til det perfekte skud

Når weekenden står i naturen og jagtens tegn, og selskabet står klar omkring såten i den bidende morgenfrost, så er våbenhåndtering alpha og omega - ikke blot for at få et godt udbytte af dagen men vigtigst af alt for sikkerheden.

Det kan dog være svært at holde hænderne funktionsdygtige. Uden handsker bliver fingrene kolde og stive, men med et par tykke handsker mister du følingen med dit våben, og det bliver svært at håndtere. 

Derfor satte vi os for at lave et par skydehandsker, der kunne holde den værste kulde af vejen, men samtidig gav fuld kontrol. For at være sikre på at resultatet blev så godt som muligt, allierede vi os med August, der er en ung men erfaren jæger med en stor passion for jagt og natur.

Jagt var en integreret del af Augusts opvækst på familiegården, hvor han voksede op i en konstant konkurrence med sin jævnaldrende bror om, hvem der havde de bedste færdigheder med en skyder. En intern konkurrence, som har avlet to kompetente og passionerede jægere og skytter.

Udviklingen af handskerne

Vi skylder August en stor tak for hjælpen med at udvikle og forfine vores skydehandsker, og for at dele ud af sin viden! Her et par af hans egne ord omkring processen:

Jeg har egentlig altid været en modstander af, at have handsker på når jeg gik på jagt. Kontrol og føling med mit våben er helt essentielt for mig, og med de jagthandsker jeg har forsøgt mig med, har jeg altid mistet kontakten til mit våben. Derfor har jeg måttet bide kulden i mig, men på de kolde dage, har det sine egne ulemper.

Da jeg blev spurgt om jeg ville være med til at udvikle en skydehandske, var jeg derfor lidt skeptisk, da det ikke rigtigt havde fungeret før. Tobias forklarede lidt omkring Glovetailors koncept og overbeviste mig om, at det var forsøget værd - og heldigvis for det, for hvis jeg selv skal sige det, så er resultatet blevet virkelig godt.

For det første, så er hele konceptet omkring størrelserne en gamechanger - det at handskerne passer perfekt på hånden, gør en kæmpe forskel for funktionaliteten i fingrene.

Vi var igennem en række forskellige typer læder, men der var ikke noget der kom i nærheden af hjorteskind. Det var klart den type skind, der var mest fleksibelt og smidigt, og jeg kan mærke våbnet, næsten som hvis jeg ikke havde handsker på. Hjorteskindet har også en fantastisk god friktion, som giver det klart bedste greb omkring våbnet.

Vi besluttede at holde handskerne uden foring. Det er ikke de varmeste handsker, men jeg ville ikke gå på kompromis med våbenfølingen. De tager vinden og holder den værste kulde væk, og giver samtidig et fast og solidt greb med god føling omkring sikring og aftrækker.

En lækker detalje vi blev enige om til sidst er syningerne, som er flyttet ind på indersiden af handsken for at handsken glider ubesværet hen over våbnet og ikke fanger nogen kanter.

En spændende proces med et tilfredsstillende resultat!

//August, jæger

Se vores skydehandsker her og tjek om din størrelse er tilgængelig.

Shop now

Jeg stiftede Glovetailor med det formål, at få handsker der rent faktisk passer.

Tobias Risom